Reinhold Vieth: Vitamin D, Treatment and Toxicity


Woha! Jag har tidigare skrivit om en vitamin D-konferens som nyligen gick av stapeln i UK. Vid den tidpunkten saknades videon av det mest spännande föredraget, det av Reinhold Vieth. Nu finns det här, och det gör nog ingen besviken. En riktigt underhållande och informativ föreläsning! Vieth har skrivit många bra publikationer om vitamin D, och han är nog den ledande experten på det som hans föredrag handlar om: Klinisk tillämpning av vitamin D, farmakologi och säkerhet. Här finns mycket att lära för den som ängsligt förlitar sig på myndigheternas ovetenskapliga råd, men även för dem som har vågat höja dosen på egen hand. Konklusion: det ska jävligt mycket till för att bli förgiftad av vitamin D!

4 reaktioner på ”Reinhold Vieth: Vitamin D, Treatment and Toxicity

 1. Mape maj 23, 2011 / 11:54

  Utmärkt presentation – Livsmedelsverket borde ju skämmas ögonen ur sig med sina 400 IE…. Ofattbart att det får fortgå!

 2. paleofriend maj 23, 2011 / 21:17

  Ja visst var det en bra föreläsning! Den kognitiva dissonansen på Livsmedelsverket är enastående och bisarr, och någon borde forska på det innan det är försent. Tyvärr är det många som fortfarande påverkas i hög grad av deras ovetenskapliga irrläror; barnen i skolan och gamlingarna har inget egentligt val.

 3. Anders maj 24, 2011 / 18:44

  Våra barn har fått i genomsnitt ca 1500IE/dag i några år nu, och effekten är klart märkbar. Ingen svininfluensa (vi vaccinerade oss inte heller, såg igenom den bluffen), betydligt färre förkylningar och kräksjukan som innan kunde pågå flera dagar, gick över på en dag hos det ena barnet; det andra klarade sig helt utan symptom. D-vitamin fungerar, fast dosen behöver vara klart högre än 400IE för att ge bra effekt.

 4. paleofriend maj 25, 2011 / 08:50

  Ja det är fantastiskt, underbart att höra! Det fungerar verkligen, och dosen behöver vara mycket högre än det SLV rekommenderar. Man kan lugnt utgå ifrån Vitamin D Councils rekommendationer:

  Friska barn under 1 år – 1,000 IU.
  Friska barn över 1 år – 1,000 IU för varje 25 lbs (1lbs =0,45 kg) kroppsvikt.
  Friska vuxna och ungdomar – minst 5,000 IU.
  Gravida och ammande kvinnor – minst 6,000 IU.

  Så får man känna efter och mäta sin nivå. Jag har själv hamnat på 8000 IU och känner inte av någonting längre.

Kommentarer inaktiverade.