Vitamin D supplementation during pregnancy and breastfeeding

aaa

Professor Bruce Hollis is the director of Paediatric Sciences at the Medical University of South Carolina and has studied vitamin D metabolism and nutrition for the past 35 years. He will discuss findings from his recent research on vitamin D supplementation during pregnancy and breastfeeding.

Mer om själva studien finns  här.

4 reaktioner på ”Vitamin D supplementation during pregnancy and breastfeeding

 1. Caritha oktober 29, 2011 / 14:07

  Mycket bra! Jag är glad att jag tog en bra dos vitamin D när jag var gravid och även nu under amning.

 2. paleofriend oktober 29, 2011 / 14:27

  @Caritha Ja, det här är nog den viktigaste studien som hittills har gjorts när det gäller vitamin D. Jag är lite förvånad att det inte har blivit mer diskussioner av resultaten nu när de är publicerade. Men det kanske kommer snart. Det är trots allt en 10-faldigad dos de här forskarna rekommenderar i förhållande till existerande (ovetenskapliga) rekommendationer. Enligt tidigare uppgifter vill de egentligen rekommendera ännu mer till gravida, kanske 6000 IU, men det kan de inte göra utifrån den här studien.

 3. Caritha oktober 29, 2011 / 15:10

  På slutet av graviditeten tog jag 6000 IU per dag för jag resonerade som så att kroppen behöver mer för att det skall spilla över vitamin D i bröstmjölken. Det kommer snart att diskuteras om den tiofaldigt högre dosen! Jag begriper bara inte hur slv fortfarande kan mena att mer än 400 IU per dag är giftigt. Vad med kroppens egen förmåga att bilda 10 000-20 000 IU lättklädd utan solskydd en stund när solen står högt på himlen-förutsatt att man har ljus hud….. Om 400 IU skulle vara giftigt skulle ju folk dö som flugor i solen!!! Hur lång soltid behöver egentligen en mörkhyad människa för att bilda 10 000 IU? Det beror väl på hur mörk huden är och om man får sol ofta eller sällan?

 4. paleofriend oktober 29, 2011 / 17:47

  @Caritha Jag har ju tidigare letat efter SLVs vetenskapliga underlag och kommit fram till att det inte finns något. Hollis nämner samma observationer som jag hittade den gången, den att barn som fick en tsk fiskleverolja om dan inte fick rakit (engelska sjukan). Det är allt som finns. Resten är total inkompetens och försumlighet. Jag tror inte att troglodyterna på SLV tänker så mycket i den här frågan, de sneglar nog bara ängsligt på vad man gör i USA.

Kommentarer inaktiverade.